Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu9g2.3kcal0.1g0.4g0g0.2g
Selleri, annos 50g4.7g0.7kcal0g0.1g0g0g
Porkkana 9g3.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 94g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)0.9g2.4kcal0.1g0.1g0.2g0g
Maustepippuri, annos 1g0.2g0kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 9g7.1kcal0.2g1.4g0g0.1g
Kantarelli eli keltavahvero14g2.8kcal0.4g0.2g0.1g0.3g
Purjosipuli2.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Lenkkimakkara, keskiarvo 19g43kcal1.8g1.4g3.3g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.9g1kcal0.1g0.2g0g0g
Persilja1.4g0.2kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana331g126kcal5.6g8.8g7.2g1.8g
Valittu annoskoko165g63kcal2.8g4.4g3.6g0.9g
Annoskoko puolitettuna83g32kcal1.4g2.2g1.8g0.5g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436638