Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 270g95kcal12.5g5.3g0.8g6.8g
Porkkana 135g44kcal0.8g7.5g0.3g3.4g
Sipuli (kuorittu)135g36kcal1.8g6.5g0.3g2.3g
Purjosipuli 293g67kcal5.3g7g0.6g6.1g
Kirjolohifile338g560kcal56.4g0g37.1g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 101g895kcal0g0g101.2g0g
Selleri, annos 50g135g19kcal1.3g4g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso4.5g13kcal0.4g2.2g0.3g0g
Fenkoli, annos 100g225g70kcal2.8g16.4g0.4g7g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 113g24kcal0.3g1.8g0g0.1g
Tilli, tuore 68g20kcal2.5g0.6g0.5g1.4g
Valkosipuli 11g12kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3654g3712kcal170g106.2g283.2g54.6g
Valittu annoskoko1827g1856kcal85g53.1g141.6g27.3g
Annoskoko puolitettuna914g928kcal42.5g26.6g70.8g13.7g
Arvot/100g100g102kcal4.7g2.9g7.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=264177