Moussaka (munakoiso ja naudanpaistijauheliha)

400 g naudanpaistijauhelihaa
3 kpl valkosipulinkynsiä (tai yksi yksikyntinen)
suolaa
pippuria
500 g tomaattimurskaa, Pirkka
140 g sipulikuutiota, Apetit (tai 1-2 sipulia)
7 dl kevytmaitoa
5 rkl vehnäjauhoja, Anni Helena
1 munakoiso (n. 350 g)

Paista jauheliha, lisää sipuli, valkosipuli ja mausteet ja lopuksi tomaattimurska.

Anna hautua hetki.

Kuumenna osa maidosta (6 dl) hämmentäen kiehuvaksi, sekoita loppuun kylmään maitoon (1 dl) vehnäjauhot tasaisesti ja lisää kuumenettuun osaan, edelleen hämmentäen.

Sekoita, kunnes kastike on suurustunut.

Laita lihakastike, maitokastike ja n. 1 cm:n paksuiset munakoisoviipaleet kerroksittain vuokaan (liha-maito-munakoiso -> jätä maitokastike päällimmäiseksi).

Kypsennä paistosta 200 asteisessa uunissa n. 40 min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1083 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt (Valio) 200ml6.2g2.8kcal0.2g0.3g0.1g0g
Pirkka Tomaattimurska 500g4.4g1.3kcal0g0.3g0g0g
Munakoiso3.1g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl0.5g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Sipulikuutiot Apetit1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)3.5g5.8kcal0.7g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana38g26kcal2g2.4g1g0.2g
Valittu annoskoko19g13kcal1g1.2g0.5g0.1g
Annoskoko puolitettuna10g6kcal0.5g0.6g0.3g0.1g
Arvot/100g100g67kcal5.2g6.3g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23254