Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu11g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Selleri, annos 50g5.5g0.8kcal0.1g0.2g0g0g
Porkkana 11g3.6kcal0.1g0.6g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 110g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)1.1g2.8kcal0.1g0.1g0.2g0g
Maustepippuri, annos 1g0.3g0kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 11g8.3kcal0.2g1.7g0g0.1g
Kantarelli eli keltavahvero16g3.3kcal0.4g0.2g0.1g0.3g
Purjosipuli2.7g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Lenkkimakkara, keskiarvo 22g50kcal2.1g1.7g3.9g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Persilja1.6g0.2kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana386g147kcal6.4g10.6g8.4g2.2g
Valittu annoskoko193g73kcal3.2g5.3g4.2g1.1g
Annoskoko puolitettuna96g37kcal1.6g2.7g2.1g0.6g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436638