Lappapuuro

1. Keitä 4dl puolukoita noin 1 litrassa vettä, kunnes mehustuvat.

2. Siivilöi.

3. Lisää mannaryynejä 1,25 dl sekä 1tl suolaa ja 1dl sokeria.

(Tai 1/2 dl sokeria, 1/4dl hedelmäsokeria)
4. Keitä vielä noin 5 min.
5. Jäähytä hiukan ja vatkaa vaahdoksi.

6. On hyvää myös muista marjoista tehtyinä, kuten vaikkapa puolet mustikoita, puolet puolukoita.

Katjussa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri1.2g5.1kcal0g1.2g0g0g
Hedelmäsokeri, annos 12.5g3.7g15kcal0g0g0g0g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Puolukka50g17kcal0.2g3.4g0.3g1.3g
Mannasuurimot, tumma annos 1 dl = 80g18g52kcal1.8g10.5g0.4g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana395g179kcal4g30.2g1.4g4.4g
Valittu annoskoko197g90kcal2g15.1g0.7g2.2g
Annoskoko puolitettuna99g45kcal1g7.6g0.4g1.1g
Arvot/100g100g45kcal1g7.6g0.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=41197