Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu113g28kcal1.1g5.2g0.3g2g
Selleri, annos 50g56g7.9kcal0.6g1.7g0g0g
Porkkana 113g37kcal0.7g6.3g0.2g2.9g
Vesi, vesijohtovesi 1126g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)11g29kcal1.5g1.4g2g0g
Maustepippuri, annos 1g2.8g0.1kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 113g85kcal2.1g17.4g0.2g1.1g
Kantarelli eli keltavahvero169g34kcal4.2g2g0.8g3.2g
Purjosipuli28g5.3kcal0.5g0.7g0.1g0.6g
Lenkkimakkara, keskiarvo 225g515kcal22.1g17.1g40.2g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11g12kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Persilja17g2kcal0.2g0.2g0g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3969g1511kcal67.8g107.6g87.8g23.4g
Valittu annoskoko1985g756kcal33.9g53.8g43.9g11.7g
Annoskoko puolitettuna992g378kcal17g26.9g22g5.9g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436638