Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 1478g518kcal68.3g28.8g4.4g36.9g
Porkkana 739g242kcal4.6g41.1g1.5g18.8g
Sipuli (kuorittu)739g200kcal9.6g35.5g1.5g12.6g
Purjosipuli 1601g367kcal29g38.4g3.2g33.6g
Kirjolohifile1847g3067kcal308.5g0.2g203.2g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 554g4901kcal0g0g554.2g0g
Selleri, annos 50g739g103kcal7.4g22.2g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso25g69kcal2g12.1g1.5g0g
Fenkoli, annos 100g1232g382kcal15.3g89.8g2.5g38.2g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 616g133kcal1.9g9.9g0g0.6g
Tilli, tuore 370g111kcal13.6g3.3g3g7.8g
Valkosipuli 62g67kcal4.9g10g0.4g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g20315kcal930.2g582.6g1550.8g299.6g
Valittu annoskoko10000g10158kcal465.1g291.3g775.4g149.8g
Annoskoko puolitettuna5000g5079kcal232.6g145.7g387.7g74.9g
Arvot/100g100g102kcal4.7g2.9g7.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=264177