Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 34g12kcal1.6g0.7g0.1g0.8g
Porkkana 17g5.5kcal0.1g0.9g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)17g4.6kcal0.2g0.8g0g0.3g
Purjosipuli 37g8.4kcal0.7g0.9g0.1g0.8g
Kirjolohifile42g70kcal7g0g4.6g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 13g112kcal0g0g12.7g0g
Selleri, annos 50g17g2.4kcal0.2g0.5g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso0.6g1.6kcal0g0.3g0g0g
Fenkoli, annos 100g28g8.7kcal0.3g2.1g0.1g0.9g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 14g3kcal0g0.2g0g0g
Tilli, tuore 8.4g2.5kcal0.3g0.1g0.1g0.2g
Valkosipuli 1.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana457g464kcal21g13.4g35.4g6.8g
Valittu annoskoko229g232kcal10.5g6.7g17.7g3.4g
Annoskoko puolitettuna114g116kcal5.3g3.4g8.9g1.7g
Arvot/100g100g101kcal4.6g2.9g7.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=264177