Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu14g3.5kcal0.1g0.6g0g0.3g
Selleri, annos 50g7g1kcal0.1g0.2g0g0g
Porkkana 14g4.6kcal0.1g0.8g0g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 141g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)1.4g3.7kcal0.2g0.2g0.3g0g
Maustepippuri, annos 1g0.4g0kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 14g11kcal0.3g2.2g0g0.1g
Kantarelli eli keltavahvero21g4.2kcal0.5g0.3g0.1g0.4g
Purjosipuli3.5g0.7kcal0.1g0.1g0g0.1g
Lenkkimakkara, keskiarvo 28g64kcal2.8g2.1g5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Persilja2.1g0.3kcal0g0g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana496g189kcal8.6g13.4g10.8g3g
Valittu annoskoko248g95kcal4.3g6.7g5.4g1.5g
Annoskoko puolitettuna124g47kcal2.2g3.4g2.7g0.8g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436638