Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 38g13kcal1.7g0.7g0.1g0.9g
Porkkana 19g6.1kcal0.1g1g0g0.5g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Purjosipuli 41g9kcal0.7g1g0.1g0.9g
Kirjolohifile47g78kcal7.8g0g5.2g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 14g124kcal0g0g14.1g0g
Selleri, annos 50g19g2.6kcal0.2g0.6g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso0.6g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Fenkoli, annos 100g31g10kcal0.4g2.3g0.1g1g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 16g3.4kcal0g0.3g0g0g
Tilli, tuore 9g2.8kcal0.3g0.1g0.1g0.2g
Valkosipuli 1.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana507g516kcal23.2g15g39.4g7.6g
Valittu annoskoko254g258kcal11.6g7.5g19.7g3.8g
Annoskoko puolitettuna127g129kcal5.8g3.8g9.9g1.9g
Arvot/100g100g102kcal4.6g3g7.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=264177