Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu150g38kcal1.5g6.9g0.5g2.7g
Selleri, annos 50g75g11kcal0.8g2.3g0g0g
Porkkana 150g49kcal0.9g8.3g0.3g3.8g
Vesi, vesijohtovesi 1501g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)15g39kcal2g1.8g2.7g0.1g
Maustepippuri, annos 1g3.8g0.1kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 150g114kcal2.8g23.1g0.3g1.5g
Kantarelli eli keltavahvero225g45kcal5.6g2.7g1.1g4.3g
Purjosipuli38g7.1kcal0.7g0.9g0.1g0.8g
Lenkkimakkara, keskiarvo 300g687kcal29.5g22.8g53.6g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Persilja23g2.7kcal0.3g0.2g0g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5292g2014kcal90.6g142.8g117.4g31.4g
Valittu annoskoko2646g1007kcal45.3g71.4g58.7g15.7g
Annoskoko puolitettuna1323g504kcal22.7g35.7g29.4g7.9g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436638