Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu16g3.9kcal0.2g0.7g0g0.3g
Selleri, annos 50g7.8g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Porkkana 16g5.1kcal0.1g0.9g0g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 156g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)1.6g4.1kcal0.2g0.2g0.3g0g
Maustepippuri, annos 1g0.4g0kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 16g12kcal0.3g2.4g0g0.2g
Kantarelli eli keltavahvero24g4.7kcal0.6g0.3g0.1g0.4g
Purjosipuli3.9g0.7kcal0.1g0.1g0g0.1g
Lenkkimakkara, keskiarvo 31g72kcal3.1g2.4g5.6g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.6g1.6kcal0.1g0.3g0g0g
Persilja2.3g0.3kcal0g0g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana551g210kcal9.6g15g12g3.2g
Valittu annoskoko276g105kcal4.8g7.5g6g1.6g
Annoskoko puolitettuna138g53kcal2.4g3.8g3g0.8g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436638