Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 4.2g1.5kcal0.2g0.1g0g0.1g
Porkkana 2.1g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)2.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Purjosipuli 4.6g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Kirjolohifile5.3g8.8kcal0.9g0g0.6g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Selleri, annos 50g2.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g3.5g1.1kcal0g0.3g0g0.1g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 1.8g0.4kcal0g0g0g0g
Tilli, tuore 1.1g0.3kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana57g58kcal2.4g1.6g4.4g0.8g
Valittu annoskoko29g29kcal1.2g0.8g2.2g0.4g
Annoskoko puolitettuna14g15kcal0.6g0.4g1.1g0.2g
Arvot/100g100g101kcal4.2g2.8g7.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=264177