Caesarin lohi

Caesarin uunilohi
600–800 g fileoitua lohta tai kirjolohta
50 g (2 dl) raastettua parmesaania
noin 2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 tl dijoninsinappia
ripaus mustapippuria
1 tlk anjovisfileitä
hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia

1. Aseta filee sopivan kokoiseen uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Sekoita öljystä ja
parmesaanista sopivan notkea tahna ja mausta se sinapilla ja murskatulla valkosipulilla
ja mustapippurilla.

Sivele tahna lohen pintaan.

2. Valuta anjovikset ja asettele ne ristikoksi kalan pinnalle.

3. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

Sirottele kypsän kalan pinnalle silputtua persiljaa tai ruohosipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 220 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lohifilee26g51kcal4.9g0g3.6g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl0.4g0.5kcal0g0g0g0g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g1.8g6.9kcal0.6g0g0.5g0g
Anjovis-filee, 1 kpl1.1g2.2kcal0.1g0.1g0.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Persilja 0.2g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1g8.7kcal0g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana62g140kcal11.2g0.2g10.4g0g
Valittu annoskoko31g70kcal5.6g0.1g5.2g0g
Annoskoko puolitettuna16g35kcal2.8g0.1g2.6g0g
Arvot/100g100g225kcal18g0.3g16.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=136969