Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu175g44kcal1.8g8.1g0.5g3.2g
Selleri, annos 50g88g12kcal0.9g2.6g0g0g
Porkkana 175g57kcal1.1g9.7g0.4g4.5g
Vesi, vesijohtovesi 1752g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)18g46kcal2.3g2.1g3.2g0.1g
Maustepippuri, annos 1g4.4g0.1kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 175g133kcal3.3g27g0.4g1.8g
Kantarelli eli keltavahvero263g53kcal6.6g3.2g1.3g5g
Purjosipuli44g8.3kcal0.8g1.1g0.1g0.9g
Lenkkimakkara, keskiarvo 350g801kcal34.4g26.6g62.5g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g18g18kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Persilja26g3.2kcal0.4g0.3g0.1g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6174g2351kcal106g167.2g137.2g37g
Valittu annoskoko3087g1175kcal53g83.6g68.6g18.5g
Annoskoko puolitettuna1544g588kcal26.5g41.8g34.3g9.3g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436638