Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu19g4.7kcal0.2g0.9g0.1g0.3g
Selleri, annos 50g9g1.3kcal0.1g0.3g0g0g
Porkkana 19g6.1kcal0.1g1g0g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 188g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)1.9g4.9kcal0.2g0.2g0.3g0g
Maustepippuri, annos 1g0.5g0kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 19g14kcal0.4g2.9g0g0.2g
Kantarelli eli keltavahvero28g5.6kcal0.7g0.3g0.1g0.5g
Purjosipuli4.7g0.9kcal0.1g0.1g0g0.1g
Lenkkimakkara, keskiarvo 38g86kcal3.7g2.9g6.7g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.9g2kcal0.1g0.3g0g0g
Persilja2.8g0.3kcal0g0g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana662g252kcal11.2g17.8g14.4g3.6g
Valittu annoskoko331g126kcal5.6g8.9g7.2g1.8g
Annoskoko puolitettuna166g63kcal2.8g4.5g3.6g0.9g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436638