Nakkikeitto

Kuori ja pilko perunat (n. 4 isoa) ja porkkanat (2kpl) ja pala lanttua.

Laita ne keitinveteen.

Kaada joukkoon tölkillinen tomaattimurskaa.

Mausta lihaliemikuutiolla (tai kahdella) ja voit makusi mukaan maustaa nesteen vielä esim.

mustapippurilla, cayennepippurilla, valkosipulijauheella ja yrttimausteilla.

Kattilan kiehuessa pilko nakit (10 kpl) pienehköiksi paloiksi ja pilko kaksi sipulia.

Laita nakit ja sipuli ruskistumaan paistinpannuun (öljyä vähän joukkoon).

Anna niiden ruskistua n. 10-15 min ja kääntele niitä siten että ruskistuvat sopivasti (eivätkä jää vaaleiksi tai pala pohjaan).

Ota pannu pois levyltä kun se on valmis.

Kun keitto on kiehunut noin 20 minuuttia siihen lisätään pussillinen keittovihanneksia.

Odotetaan että lämmin vesi sulattaa ne ja tämän jälkeen vielä vähän herne-maissi-paprikaa joukkoon.

Kun Keitto on täysin valmis siihen kaadetaan kattilalla olleet nakit ja sipulit.

Keiton annetaan hautua n. 10 min jonka jälkeen se on valmis nautittabaksi.

Tristan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)22g62kcal2.1g4g4.2g0.1g
Tomaattimurska 400g tölkki (Euroshopper), annos 400g800g148kcal8g27.2g0.8g0g
Lanttu100g25kcal1g4.6g0.3g1.8g
Hernemaissipaprika Pirkka 200g200g138kcal8g22g1.6g0g
KEITTOJUURES Apetit pakaste400g104kcal3.6g19.2g1.2g9.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g240g67kcal1.4g14.3g0.5g6g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Peruna (vanha, kuorittu)800g657kcal14.4g140.8g0.8g8g
Nakki, Popsi kevyt 10 (HK)600g1080kcal66g33g78g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6724g4669kcal214.2g549.4g175.6g57g
Valittu annoskoko3362g2335kcal107.1g274.7g87.8g28.5g
Annoskoko puolitettuna1681g1167kcal53.6g137.4g43.9g14.3g
Arvot/100g100g69kcal3.2g8.2g2.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=48823