Lohiperunalaatikko

Poista lohifileestä nahka ja ruodot ja ripottele suolaa pinnalle.

Kuori ja pilko sipuli ja paista se tilkassa oliiviöljyä pehmeäksi.

Kuori ja viipaloi perunat.

Voitele uunivuoka tilkalla oliiviöljyä ja lado puolet perunaviipaleista pohjalle, sitten lohifilepalat (voi pilkkoa ensi kuutioiksi tai laittaa isompina palasina).

Lisää päälle vielä kuullotettu sipuli ja hienonnettu tilli pinnalle.

Peitä lopuilla perunaviipaleilla.

Sekoita munamaidon ainekset, (mausteina voi käyttää tilkka suolaa ja valkopippuria/mustapippuria tai sitruunapippuria) ja kaada vuokaan.

Paista lohilaatikkoa 175 asteessa noin tunnin, kunnes perunat ovat kypsiä.

Amadina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevytmaito hyla (Valio)51g24kcal1.6g2.5g0.8g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%26g41kcal0.7g0.7g3.8g0g
Kananmuna 50g(kpl)19g24kcal2.1g0.1g1.7g0g
Tilli tuore2.6g0.7kcal0.1g0g0g0.1g
Peruna (vanha, kuorittu)192g158kcal3.5g33.8g0.2g1.9g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )1.3g12kcal0g0g1.3g0g
Sipuli (kuorittu)6.5g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Lohifilee51g100kcal9.6g0g6.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana700g722kcal35.4g74.8g29.4g4.2g
Valittu annoskoko350g361kcal17.7g37.4g14.7g2.1g
Annoskoko puolitettuna175g181kcal8.9g18.7g7.4g1.1g
Arvot/100g100g103kcal5.1g10.7g4.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=31224