Lappapuuro

1. Keitä 4dl puolukoita noin 1 litrassa vettä, kunnes mehustuvat.

2. Siivilöi.

3. Lisää mannaryynejä 1,25 dl sekä 1tl suolaa ja 1dl sokeria.

(Tai 1/2 dl sokeria, 1/4dl hedelmäsokeria)
4. Keitä vielä noin 5 min.
5. Jäähytä hiukan ja vatkaa vaahdoksi.

6. On hyvää myös muista marjoista tehtyinä, kuten vaikkapa puolet mustikoita, puolet puolukoita.

Katjussa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri2.2g9kcal0g2.2g0g0g
Hedelmäsokeri, annos 12.5g6.6g27kcal0g0g0g0g
Vesi222g0kcal0g0g0g0g
Puolukka89g30kcal0.4g6g0.4g2.3g
Mannasuurimot, tumma annos 1 dl = 80g31g93kcal3.2g18.6g0.6g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana700g317kcal7.2g53.6g2g7.8g
Valittu annoskoko350g159kcal3.6g26.8g1g3.9g
Annoskoko puolitettuna175g79kcal1.8g13.4g0.5g2g
Arvot/100g100g45kcal1g7.7g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=41197