Nakkikeitto

Kuori ja pilko perunat (n. 4 isoa) ja porkkanat (2kpl) ja pala lanttua.

Laita ne keitinveteen.

Kaada joukkoon tölkillinen tomaattimurskaa.

Mausta lihaliemikuutiolla (tai kahdella) ja voit makusi mukaan maustaa nesteen vielä esim.

mustapippurilla, cayennepippurilla, valkosipulijauheella ja yrttimausteilla.

Kattilan kiehuessa pilko nakit (10 kpl) pienehköiksi paloiksi ja pilko kaksi sipulia.

Laita nakit ja sipuli ruskistumaan paistinpannuun (öljyä vähän joukkoon).

Anna niiden ruskistua n. 10-15 min ja kääntele niitä siten että ruskistuvat sopivasti (eivätkä jää vaaleiksi tai pala pohjaan).

Ota pannu pois levyltä kun se on valmis.

Kun keitto on kiehunut noin 20 minuuttia siihen lisätään pussillinen keittovihanneksia.

Odotetaan että lämmin vesi sulattaa ne ja tämän jälkeen vielä vähän herne-maissi-paprikaa joukkoon.

Kun Keitto on täysin valmis siihen kaadetaan kattilalla olleet nakit ja sipulit.

Keiton annetaan hautua n. 10 min jonka jälkeen se on valmis nautittabaksi.

Tristan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)2.3g6.4kcal0.2g0.4g0.4g0g
Tomaattimurska 400g tölkki (Euroshopper), annos 400g83g15kcal0.8g2.8g0.1g0g
Lanttu10g2.6kcal0.1g0.5g0g0.2g
Hernemaissipaprika Pirkka 200g21g14kcal0.8g2.3g0.2g0g
KEITTOJUURES Apetit pakaste42g11kcal0.4g2g0.1g1g
Porkkana, keskikokoinen 65g25g7kcal0.1g1.5g0g0.6g
Sipuli (kuorittu)21g5.6kcal0.3g1g0g0.4g
Peruna (vanha, kuorittu)83g68kcal1.5g14.7g0.1g0.8g
Nakki, Popsi kevyt 10 (HK)63g112kcal6.9g3.4g8.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana700g486kcal22.2g57.2g18g6g
Valittu annoskoko350g243kcal11.1g28.6g9g3g
Annoskoko puolitettuna175g122kcal5.6g14.3g4.5g1.5g
Arvot/100g100g69kcal3.2g8.2g2.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=48823