Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 53g18kcal2.4g1g0.2g1.3g
Porkkana 26g8.6kcal0.2g1.5g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)26g7.1kcal0.3g1.3g0.1g0.4g
Purjosipuli 57g13kcal1g1.4g0.1g1.2g
Kirjolohifile66g109kcal11g0g7.2g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 20g174kcal0g0g19.7g0g
Selleri, annos 50g26g3.7kcal0.3g0.8g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso0.9g2.5kcal0.1g0.4g0.1g0g
Fenkoli, annos 100g44g14kcal0.5g3.2g0.1g1.4g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 22g4.7kcal0.1g0.4g0g0g
Tilli, tuore 13g3.9kcal0.5g0.1g0.1g0.3g
Valkosipuli 2.2g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana710g722kcal33.2g21g55.4g10.6g
Valittu annoskoko355g361kcal16.6g10.5g27.7g5.3g
Annoskoko puolitettuna178g181kcal8.3g5.3g13.9g2.7g
Arvot/100g100g102kcal4.7g3g7.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=264177