Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu22g5.5kcal0.2g1g0.1g0.4g
Selleri, annos 50g11g1.5kcal0.1g0.3g0g0g
Porkkana 22g7.2kcal0.1g1.2g0g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 219g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)2.2g5.7kcal0.3g0.3g0.4g0g
Maustepippuri, annos 1g0.5g0kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 22g17kcal0.4g3.4g0g0.2g
Kantarelli eli keltavahvero33g6.6kcal0.8g0.4g0.2g0.6g
Purjosipuli5.5g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Lenkkimakkara, keskiarvo 44g100kcal4.3g3.3g7.8g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.2g2.3kcal0.2g0.4g0g0g
Persilja3.3g0.4kcal0g0g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana772g294kcal13g20.8g17g4.6g
Valittu annoskoko386g147kcal6.5g10.4g8.5g2.3g
Annoskoko puolitettuna193g74kcal3.3g5.2g4.3g1.2g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436638