Caesarin lohi

Caesarin uunilohi
600–800 g fileoitua lohta tai kirjolohta
50 g (2 dl) raastettua parmesaania
noin 2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 tl dijoninsinappia
ripaus mustapippuria
1 tlk anjovisfileitä
hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia

1. Aseta filee sopivan kokoiseen uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Sekoita öljystä ja
parmesaanista sopivan notkea tahna ja mausta se sinapilla ja murskatulla valkosipulilla
ja mustapippurilla.

Sivele tahna lohen pintaan.

2. Valuta anjovikset ja asettele ne ristikoksi kalan pinnalle.

3. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

Sirottele kypsän kalan pinnalle silputtua persiljaa tai ruohosipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 220 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lohifilee3375g6581kcal631.1g0g455.6g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl45g63kcal2.1g4.1g4.3g0g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g225g878kcal74.3g0g63g0g
Anjovis-filee, 1 kpl135g284kcal12.8g18.9g17.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g32g33kcal2.5g5.1g0.2g0.6g
Persilja 23g6.2kcal0.3g0.2g0g1.8g
Oliiviöljy 126g1114kcal0g0g126g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7920g17918kcal1446.2g56.6g1333.2g4.8g
Valittu annoskoko3960g8959kcal723.1g28.3g666.6g2.4g
Annoskoko puolitettuna1980g4479kcal361.6g14.2g333.3g1.2g
Arvot/100g100g226kcal18.3g0.7g16.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=136969