Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu225g56kcal2.3g10.4g0.7g4.1g
Selleri, annos 50g113g16kcal1.1g3.4g0g0g
Porkkana 225g74kcal1.4g12.5g0.5g5.7g
Vesi, vesijohtovesi 2252g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)23g59kcal2.9g2.7g4.1g0.1g
Maustepippuri, annos 1g5.6g0.2kcal0g0g0.1g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 225g171kcal4.2g34.7g0.5g2.3g
Kantarelli eli keltavahvero338g68kcal8.4g4.1g1.7g6.4g
Purjosipuli56g11kcal1g1.4g0.1g1.2g
Lenkkimakkara, keskiarvo 450g1030kcal44.2g34.2g80.3g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g23g23kcal1.8g3.7g0.1g0.5g
Persilja34g4.1kcal0.5g0.4g0.1g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7938g3022kcal135.6g215g176.4g47.2g
Valittu annoskoko3969g1511kcal67.8g107.5g88.2g23.6g
Annoskoko puolitettuna1985g756kcal33.9g53.8g44.1g11.8g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436638