Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 68g24kcal3.1g1.3g0.2g1.7g
Porkkana 34g11kcal0.2g1.9g0.1g0.9g
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Purjosipuli 73g17kcal1.3g1.8g0.1g1.5g
Kirjolohifile84g140kcal14.1g0g9.3g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 25g224kcal0g0g25.3g0g
Selleri, annos 50g34g4.7kcal0.3g1g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso1.1g3.2kcal0.1g0.6g0.1g0g
Fenkoli, annos 100g56g17kcal0.7g4.1g0.1g1.7g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 28g6.1kcal0.1g0.5g0g0g
Tilli, tuore 17g5.1kcal0.6g0.2g0.1g0.4g
Valkosipuli 2.8g3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana913g928kcal42.2g27g70.8g13.8g
Valittu annoskoko457g464kcal21.1g13.5g35.4g6.9g
Annoskoko puolitettuna228g232kcal10.6g6.8g17.7g3.5g
Arvot/100g100g102kcal4.6g3g7.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=264177