Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu28g7kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Selleri, annos 50g14g2kcal0.1g0.4g0g0g
Porkkana 28g9kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Vesi, vesijohtovesi 282g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)2.8g7.3kcal0.4g0.3g0.5g0g
Maustepippuri, annos 1g0.7g0kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 28g21kcal0.5g4.3g0.1g0.3g
Kantarelli eli keltavahvero42g8.4kcal1.1g0.5g0.2g0.8g
Purjosipuli7g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Lenkkimakkara, keskiarvo 56g129kcal5.5g4.3g10g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.8g2.9kcal0.2g0.5g0g0.1g
Persilja4.2g0.5kcal0.1g0g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana992g377kcal17g26.8g22g5.8g
Valittu annoskoko496g189kcal8.5g13.4g11g2.9g
Annoskoko puolitettuna248g94kcal4.3g6.7g5.5g1.5g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436638