Lohiperunalaatikko

Poista lohifileestä nahka ja ruodot ja ripottele suolaa pinnalle.

Kuori ja pilko sipuli ja paista se tilkassa oliiviöljyä pehmeäksi.

Kuori ja viipaloi perunat.

Voitele uunivuoka tilkalla oliiviöljyä ja lado puolet perunaviipaleista pohjalle, sitten lohifilepalat (voi pilkkoa ensi kuutioiksi tai laittaa isompina palasina).

Lisää päälle vielä kuullotettu sipuli ja hienonnettu tilli pinnalle.

Peitä lopuilla perunaviipaleilla.

Sekoita munamaidon ainekset, (mausteina voi käyttää tilkka suolaa ja valkopippuria/mustapippuria tai sitruunapippuria) ja kaada vuokaan.

Paista lohilaatikkoa 175 asteessa noin tunnin, kunnes perunat ovat kypsiä.

Amadina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevytmaito hyla (Valio)73g34kcal2.3g3.5g1.1g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%37g59kcal1g1g5.5g0g
Kananmuna 50g(kpl)28g35kcal3g0.1g2.5g0g
Tilli tuore3.7g1kcal0.1g0g0g0.1g
Peruna (vanha, kuorittu)275g226kcal4.9g48.3g0.3g2.7g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Lohifilee73g143kcal13.7g0g9.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1000g1032kcal50.2g106.6g42.4g6g
Valittu annoskoko500g516kcal25.1g53.3g21.2g3g
Annoskoko puolitettuna250g258kcal12.6g26.7g10.6g1.5g
Arvot/100g100g103kcal5g10.7g4.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=31224