Juuressosekeitto

Juurekset, sipulit ja basilika pilkotaan ja laitetaan kannelliseen pataan, sekaan 6dl kasvislientä (juureksien määrästä en ole varma kun ei ole keittiövaakaa, laitoin sen verran kun pataan mahtui).

Uuniin 175c ja annetaan olla muutama tunti, niin kauan että juurekset on pehmeitä, maku on sitä parempi mitä kauemmin jaksaa antaa olla.

Soseutetaan ja lisätään sekaan tuorejuusto, ruoanlaittofraiche ja "soijakerma" sekä mausteita oman maun mukaan.

Itse käytin tietenkin suolaa ja pippuria, sekä perunamaustetta ja rakuunaa.

Variaatioitahan on vaikka millä mitalla ja kevyemmän siitä saa jos jättää juustot ja fraichet vähemmälle, tai käyttää kevyempiä versioita! Mutta tämä maistui isollekin lihansyöjämiehelle :) (oikeastaan olisi riittänyt kuudellekin tämän reseptin mukaan)

Atta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g119g33kcal0.7g7.1g0.2g3g
Lanttu68g17kcal0.7g3.1g0.2g1.2g
Peruna, keskikokoinen 60g85g51kcal1.3g11.1g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Maggi kasvisliemikuutio 12 g/kpl2g6.8kcal0.2g0.3g0.5g0g
Soijakerma light (Alpro soija), annos 100g34g24kcal0.7g1.1g1.8g0.2g
Creme Bonjour tuorejuusto, Italialaiset yrtit, annos 200g26g44kcal1.9g0.5g3.8g0g
Creme bonjour cuisine sipulisek. 13%26g33kcal0.8g0.5g3.3g0g
Vesi102g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore1.7g0.7kcal0.1g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1000g442kcal13.8g51.4g20g11.8g
Valittu annoskoko500g221kcal6.9g25.7g10g5.9g
Annoskoko puolitettuna250g111kcal3.5g12.9g5g3g
Arvot/100g100g44kcal1.4g5.1g2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=40855