Lappapuuro

1. Keitä 4dl puolukoita noin 1 litrassa vettä, kunnes mehustuvat.

2. Siivilöi.

3. Lisää mannaryynejä 1,25 dl sekä 1tl suolaa ja 1dl sokeria.

(Tai 1/2 dl sokeria, 1/4dl hedelmäsokeria)
4. Keitä vielä noin 5 min.
5. Jäähytä hiukan ja vatkaa vaahdoksi.

6. On hyvää myös muista marjoista tehtyinä, kuten vaikkapa puolet mustikoita, puolet puolukoita.

Katjussa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri3.2g13kcal0g3.2g0g0g
Hedelmäsokeri, annos 12.5g10g38kcal0g0g0g0g
Vesi317g0kcal0g0g0g0g
Puolukka127g43kcal0.5g8.6g0.6g3.3g
Mannasuurimot, tumma annos 1 dl = 80g44g133kcal4.5g26.6g0.9g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1000g453kcal10g76.8g3g11g
Valittu annoskoko500g227kcal5g38.4g1.5g5.5g
Annoskoko puolitettuna250g113kcal2.5g19.2g0.8g2.8g
Arvot/100g100g45kcal1g7.7g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=41197