Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu300g75kcal3g13.8g0.9g5.4g
Selleri, annos 50g150g21kcal1.5g4.5g0g0g
Porkkana 300g98kcal1.9g16.7g0.6g7.7g
Vesi, vesijohtovesi 3003g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)30g78kcal3.9g3.6g5.4g0.1g
Maustepippuri, annos 1g7.5g0.2kcal0g0g0.1g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 300g228kcal5.6g46.3g0.6g3g
Kantarelli eli keltavahvero450g90kcal11.3g5.4g2.3g8.6g
Purjosipuli75g14kcal1.4g1.8g0.2g1.6g
Lenkkimakkara, keskiarvo 601g1374kcal58.9g45.6g107.1g0.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g30g31kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Persilja45g5.4kcal0.6g0.5g0.1g3.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10584g4030kcal181g286.2g235g62.8g
Valittu annoskoko5292g2015kcal90.5g143.1g117.5g31.4g
Annoskoko puolitettuna2646g1008kcal45.3g71.6g58.8g15.7g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436638