Moussaka (munakoiso ja naudanpaistijauheliha)
400 g naudanpaistijauhelihaa
3 kpl valkosipulinkynsiä (tai yksi yksikyntinen)
suolaa
pippuria
500 g tomaattimurskaa, Pirkka
140 g sipulikuutiota, Apetit (tai 1-2 sipulia)
7 dl kevytmaitoa
5 rkl vehnäjauhoja, Anni Helena
1 munakoiso (n. 350 g)
Paista jauheliha, lisää sipuli, valkosipuli ja mausteet ja lopuksi tomaattimurska.
Anna hautua hetki.
Kuumenna osa maidosta (6 dl) hämmentäen kiehuvaksi, sekoita loppuun kylmään maitoon (1 dl) vehnäjauhot tasaisesti ja lisää kuumenettuun osaan, edelleen hämmentäen.
Sekoita, kunnes kastike on suurustunut.
Laita lihakastike, maitokastike ja n. 1 cm:n paksuiset munakoisoviipaleet kerroksittain vuokaan (liha-maito-munakoiso -> jätä maitokastike päällimmäiseksi).
Kypsennä paistosta 200 asteisessa uunissa n. 40 min.
Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1083 grammaa
Hannat