Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu31g7.8kcal0.3g1.4g0.1g0.6g
Selleri, annos 50g16g2.2kcal0.2g0.5g0g0g
Porkkana 31g10kcal0.2g1.7g0.1g0.8g
Vesi, vesijohtovesi 313g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)3.1g8.1kcal0.4g0.4g0.6g0g
Maustepippuri, annos 1g0.8g0kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 31g24kcal0.6g4.8g0.1g0.3g
Kantarelli eli keltavahvero47g9kcal1.2g0.6g0.2g0.9g
Purjosipuli7.8g1.5kcal0.1g0.2g0g0.2g
Lenkkimakkara, keskiarvo 63g143kcal6.1g4.8g11.2g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.1g3.3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Persilja4.7g0.6kcal0.1g0.1g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1103g420kcal18.8g30g24.6g6.8g
Valittu annoskoko551g210kcal9.4g15g12.3g3.4g
Annoskoko puolitettuna276g105kcal4.7g7.5g6.2g1.7g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436638