Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 840g295kcal38.8g16.4g2.5g21g
Porkkana 420g137kcal2.6g23.4g0.8g10.7g
Sipuli (kuorittu)420g113kcal5.5g20.2g0.8g7.1g
Purjosipuli 910g208kcal16.5g21.8g1.8g19.1g
Kirjolohifile1050g1743kcal175.4g0.1g115.5g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 315g2786kcal0g0g315g0g
Selleri, annos 50g420g59kcal4.2g12.6g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso14g39kcal1.1g6.9g0.8g0g
Fenkoli, annos 100g700g217kcal8.7g51g1.4g21.7g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 350g76kcal1.1g5.6g0g0.4g
Tilli, tuore 210g63kcal7.7g1.9g1.7g4.4g
Valkosipuli 35g38kcal2.8g5.7g0.2g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11368g11547kcal528.8g331.2g881g170.2g
Valittu annoskoko5684g5774kcal264.4g165.6g440.5g85.1g
Annoskoko puolitettuna2842g2887kcal132.2g82.8g220.3g42.6g
Arvot/100g100g102kcal4.7g2.9g7.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=264177