Juuressosekeitto

Juurekset, sipulit ja basilika pilkotaan ja laitetaan kannelliseen pataan, sekaan 6dl kasvislientä (juureksien määrästä en ole varma kun ei ole keittiövaakaa, laitoin sen verran kun pataan mahtui).

Uuniin 175c ja annetaan olla muutama tunti, niin kauan että juurekset on pehmeitä, maku on sitä parempi mitä kauemmin jaksaa antaa olla.

Soseutetaan ja lisätään sekaan tuorejuusto, ruoanlaittofraiche ja "soijakerma" sekä mausteita oman maun mukaan.

Itse käytin tietenkin suolaa ja pippuria, sekä perunamaustetta ja rakuunaa.

Variaatioitahan on vaikka millä mitalla ja kevyemmän siitä saa jos jättää juustot ja fraichet vähemmälle, tai käyttää kevyempiä versioita! Mutta tämä maistui isollekin lihansyöjämiehelle :) (oikeastaan olisi riittänyt kuudellekin tämän reseptin mukaan)

Atta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g1400g392kcal8.4g83.3g2.8g35g
Lanttu800g200kcal8g36.8g2.4g14.4g
Peruna, keskikokoinen 60g1000g600kcal15g130g1g9g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g20g21kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Maggi kasvisliemikuutio 12 g/kpl24g79kcal1.8g4.1g6g0.1g
Soijakerma light (Alpro soija), annos 100g400g280kcal8g13.2g20.8g2.4g
Creme Bonjour tuorejuusto, Italialaiset yrtit, annos 200g300g510kcal22.5g6g45g0g
Creme bonjour cuisine sipulisek. 13%300g390kcal9g6g39g0.3g
Vesi1200g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore20g8kcal0.6g1g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11728g5176kcal160.2g605.8g236.2g138.4g
Valittu annoskoko5864g2588kcal80.1g302.9g118.1g69.2g
Annoskoko puolitettuna2932g1294kcal40.1g151.5g59.1g34.6g
Arvot/100g100g44kcal1.4g5.2g2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=40855