Caesarin lohi

Caesarin uunilohi
600–800 g fileoitua lohta tai kirjolohta
50 g (2 dl) raastettua parmesaania
noin 2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 tl dijoninsinappia
ripaus mustapippuria
1 tlk anjovisfileitä
hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia

1. Aseta filee sopivan kokoiseen uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Sekoita öljystä ja
parmesaanista sopivan notkea tahna ja mausta se sinapilla ja murskatulla valkosipulilla
ja mustapippurilla.

Sivele tahna lohen pintaan.

2. Valuta anjovikset ja asettele ne ristikoksi kalan pinnalle.

3. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

Sirottele kypsän kalan pinnalle silputtua persiljaa tai ruohosipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 220 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lohifilee5250g10238kcal981.7g0g708.7g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl70g99kcal3.3g6.4g6.6g0g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g350g1365kcal115.5g0g98g0g
Anjovis-filee, 1 kpl210g441kcal19.9g29.4g27.3g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g49g51kcal3.9g8g0.3g1g
Persilja 35g10kcal0.5g0.4g0.1g2.8g
Oliiviöljy 196g1733kcal0g0g196g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12320g27872kcal2249.6g88.4g2074g7.6g
Valittu annoskoko6160g13936kcal1124.8g44.2g1037g3.8g
Annoskoko puolitettuna3080g6968kcal562.4g22.1g518.5g1.9g
Arvot/100g100g226kcal18.3g0.7g16.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=136969