Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu350g88kcal3.5g16.1g1.1g6.3g
Selleri, annos 50g175g25kcal1.8g5.3g0g0g
Porkkana 350g115kcal2.2g19.5g0.7g8.9g
Vesi, vesijohtovesi 3503g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)35g91kcal4.6g4.2g6.3g0.1g
Maustepippuri, annos 1g8.8g0.3kcal0g0g0.1g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 350g265kcal6.6g54g0.7g3.5g
Kantarelli eli keltavahvero525g105kcal13.1g6.3g2.6g10g
Purjosipuli88g17kcal1.6g2.1g0.2g1.8g
Lenkkimakkara, keskiarvo 701g1603kcal68.7g53.2g125g0.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g35g36kcal2.8g5.7g0.2g0.7g
Persilja53g6.3kcal0.7g0.6g0.1g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12348g4701kcal211.2g334g274g72.8g
Valittu annoskoko6174g2351kcal105.6g167g137g36.4g
Annoskoko puolitettuna3087g1175kcal52.8g83.5g68.5g18.2g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436638