Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 960g337kcal44.4g18.7g2.9g24g
Porkkana 480g157kcal3g26.7g1g12.2g
Sipuli (kuorittu)480g130kcal6.2g23g1g8.2g
Purjosipuli 1040g238kcal18.8g25g2.1g21.8g
Kirjolohifile1200g1992kcal200.4g0.1g132g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 360g3184kcal0g0g360g0g
Selleri, annos 50g480g67kcal4.8g14.4g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso16g45kcal1.3g7.8g1g0g
Fenkoli, annos 100g800g248kcal9.9g58.3g1.6g24.8g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 400g87kcal1.2g6.4g0g0.4g
Tilli, tuore 240g72kcal8.9g2.2g1.9g5g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12992g13197kcal604.2g378.2g1007.4g194.4g
Valittu annoskoko6496g6599kcal302.1g189.1g503.7g97.2g
Annoskoko puolitettuna3248g3299kcal151.1g94.6g251.9g48.6g
Arvot/100g100g102kcal4.7g2.9g7.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=264177