Caesarin lohi

Caesarin uunilohi
600–800 g fileoitua lohta tai kirjolohta
50 g (2 dl) raastettua parmesaania
noin 2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 tl dijoninsinappia
ripaus mustapippuria
1 tlk anjovisfileitä
hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia

1. Aseta filee sopivan kokoiseen uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Sekoita öljystä ja
parmesaanista sopivan notkea tahna ja mausta se sinapilla ja murskatulla valkosipulilla
ja mustapippurilla.

Sivele tahna lohen pintaan.

2. Valuta anjovikset ja asettele ne ristikoksi kalan pinnalle.

3. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

Sirottele kypsän kalan pinnalle silputtua persiljaa tai ruohosipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 220 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lohifilee563g1097kcal105.2g0g75.9g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl7.5g11kcal0.4g0.7g0.7g0g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g38g146kcal12.4g0g10.5g0g
Anjovis-filee, 1 kpl23g47kcal2.1g3.1g2.9g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.2g5.5kcal0.4g0.9g0g0.1g
Persilja 3.7g1kcal0.1g0g0g0.3g
Oliiviöljy 21g186kcal0g0g21g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1320g2986kcal241.2g9.4g222g0.8g
Valittu annoskoko660g1493kcal120.6g4.7g111g0.4g
Annoskoko puolitettuna330g747kcal60.3g2.4g55.5g0.2g
Arvot/100g100g226kcal18.3g0.7g16.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=136969