Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu38g9kcal0.4g1.7g0.1g0.7g
Selleri, annos 50g19g2.6kcal0.2g0.6g0g0g
Porkkana 38g12kcal0.2g2.1g0.1g1g
Vesi, vesijohtovesi 375g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)3.8g10kcal0.5g0.5g0.7g0g
Maustepippuri, annos 1g0.9g0kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 38g28kcal0.7g5.8g0.1g0.4g
Kantarelli eli keltavahvero56g11kcal1.4g0.7g0.3g1.1g
Purjosipuli9g1.8kcal0.2g0.2g0g0.2g
Lenkkimakkara, keskiarvo 75g172kcal7.4g5.7g13.4g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.8g3.9kcal0.3g0.6g0g0.1g
Persilja5.6g0.7kcal0.1g0.1g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1323g504kcal22.8g36g29.4g8.2g
Valittu annoskoko662g252kcal11.4g18g14.7g4.1g
Annoskoko puolitettuna331g126kcal5.7g9g7.4g2.1g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436638