Lohiperunalaatikko

Poista lohifileestä nahka ja ruodot ja ripottele suolaa pinnalle.

Kuori ja pilko sipuli ja paista se tilkassa oliiviöljyä pehmeäksi.

Kuori ja viipaloi perunat.

Voitele uunivuoka tilkalla oliiviöljyä ja lado puolet perunaviipaleista pohjalle, sitten lohifilepalat (voi pilkkoa ensi kuutioiksi tai laittaa isompina palasina).

Lisää päälle vielä kuullotettu sipuli ja hienonnettu tilli pinnalle.

Peitä lopuilla perunaviipaleilla.

Sekoita munamaidon ainekset, (mausteina voi käyttää tilkka suolaa ja valkopippuria/mustapippuria tai sitruunapippuria) ja kaada vuokaan.

Paista lohilaatikkoa 175 asteessa noin tunnin, kunnes perunat ovat kypsiä.

Amadina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevytmaito hyla (Valio)100g46kcal3.2g4.8g1.5g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%50g80kcal1.4g1.4g7.5g0g
Kananmuna 50g(kpl)38g47kcal4.1g0.1g3.4g0g
Tilli tuore5g1.3kcal0.2g0.1g0g0.1g
Peruna (vanha, kuorittu)375g308kcal6.7g66g0.4g3.7g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )2.6g23kcal0g0g2.6g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Lohifilee100g195kcal18.7g0g13.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1366g1409kcal69g146g57.8g8g
Valittu annoskoko683g704kcal34.5g73g28.9g4g
Annoskoko puolitettuna341g352kcal17.3g36.5g14.5g2g
Arvot/100g100g103kcal5.1g10.7g4.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=31224