Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 1.1g0.4kcal0g0g0g0g
Porkkana 0.5g0.2kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 1.1g0.3kcal0g0g0g0g
Kirjolohifile1.3g2.2kcal0.2g0g0.1g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0.4g3.5kcal0g0g0.4g0g
Selleri, annos 50g0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso0g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g0.9g0.3kcal0g0.1g0g0g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Tilli, tuore 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14g15kcal0.4g0.2g1g0g
Valittu annoskoko7g7kcal0.2g0.1g0.5g0g
Annoskoko puolitettuna4g4kcal0.1g0.1g0.3g0g
Arvot/100g100g104kcal2.9g1.4g7.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=264177