Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 105g37kcal4.9g2g0.3g2.6g
Porkkana 53g17kcal0.3g2.9g0.1g1.3g
Sipuli (kuorittu)53g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Purjosipuli 114g26kcal2.1g2.7g0.2g2.4g
Kirjolohifile131g218kcal21.9g0g14.4g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 39g348kcal0g0g39.4g0g
Selleri, annos 50g53g7.3kcal0.5g1.6g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso1.8g4.9kcal0.1g0.9g0.1g0g
Fenkoli, annos 100g88g27kcal1.1g6.4g0.2g2.7g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 44g10kcal0.1g0.7g0g0g
Tilli, tuore 26g7.9kcal1g0.2g0.2g0.6g
Valkosipuli 4.4g4.7kcal0.3g0.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1421g1443kcal66g41.2g110g21.2g
Valittu annoskoko711g722kcal33g20.6g55g10.6g
Annoskoko puolitettuna355g361kcal16.5g10.3g27.5g5.3g
Arvot/100g100g102kcal4.6g2.9g7.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=264177