Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu44g11kcal0.4g2g0.1g0.8g
Selleri, annos 50g22g3.1kcal0.2g0.7g0g0g
Porkkana 44g14kcal0.3g2.4g0.1g1.1g
Vesi, vesijohtovesi 438g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)4.4g11kcal0.6g0.5g0.8g0g
Maustepippuri, annos 1g1.1g0kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 44g33kcal0.8g6.8g0.1g0.4g
Kantarelli eli keltavahvero66g13kcal1.6g0.8g0.3g1.2g
Purjosipuli11g2.1kcal0.2g0.3g0g0.2g
Lenkkimakkara, keskiarvo 88g200kcal8.6g6.7g15.6g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.4g4.6kcal0.3g0.7g0g0.1g
Persilja6.6g0.8kcal0.1g0.1g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1544g588kcal26.2g42g34g8.8g
Valittu annoskoko772g294kcal13.1g21g17g4.4g
Annoskoko puolitettuna386g147kcal6.6g10.5g8.5g2.2g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436638