Lappapuuro

1. Keitä 4dl puolukoita noin 1 litrassa vettä, kunnes mehustuvat.

2. Siivilöi.

3. Lisää mannaryynejä 1,25 dl sekä 1tl suolaa ja 1dl sokeria.

(Tai 1/2 dl sokeria, 1/4dl hedelmäsokeria)
4. Keitä vielä noin 5 min.
5. Jäähytä hiukan ja vatkaa vaahdoksi.

6. On hyvää myös muista marjoista tehtyinä, kuten vaikkapa puolet mustikoita, puolet puolukoita.

Katjussa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri5g20kcal0g5g0g0g
Hedelmäsokeri, annos 12.5g15g61kcal0g0g0g0g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Puolukka200g68kcal0.8g13.6g1g5.2g
Mannasuurimot, tumma annos 1 dl = 80g70g209kcal7.1g42g1.4g3.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1580g717kcal15.8g121.2g4.8g17.4g
Valittu annoskoko790g358kcal7.9g60.6g2.4g8.7g
Annoskoko puolitettuna395g179kcal4g30.3g1.2g4.4g
Arvot/100g100g45kcal1g7.7g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=41197