Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu450g113kcal4.5g20.7g1.4g8.1g
Selleri, annos 50g225g32kcal2.3g6.8g0g0g
Porkkana 450g147kcal2.8g25g0.9g11.5g
Vesi, vesijohtovesi 4504g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)45g117kcal5.9g5.4g8.1g0.2g
Maustepippuri, annos 1g11g0.3kcal0g0g0.1g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 450g341kcal8.4g69.4g0.9g4.5g
Kantarelli eli keltavahvero676g135kcal16.9g8.1g3.4g12.8g
Purjosipuli113g21kcal2g2.7g0.2g2.4g
Lenkkimakkara, keskiarvo 901g2061kcal88.4g68.5g160.7g1.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g45g47kcal3.6g7.3g0.3g0.9g
Persilja68g8.1kcal0.9g0.7g0.1g5.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15876g6044kcal271.4g429.2g352.2g94g
Valittu annoskoko7938g3022kcal135.7g214.6g176.1g47g
Annoskoko puolitettuna3969g1511kcal67.9g107.3g88.1g23.5g
Arvot/100g100g38kcal1.7g2.7g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436638