Kantarellikeitto makkaralla

Pese, kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat.

Laita kiehuvaan veteen, joka on maustettu lihaliemikuutioilla ja pippurilla.

Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kuoritut, lohkotut perunat, suikaloidut kantarellit ja viipaloitu purjo.

Anna kiehua kannen alla hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Paista makkaran palasia paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää lopuksi makkarat, valkosipuli ja kirveli.

Anna ainesten muhia hetki.

Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa maun mukaan.

Ripottele annoksen pinnalle persiljaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 441 grammaa

Senora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu4.7g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Selleri, annos 50g2.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Porkkana 4.7g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 47g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)0.5g1.2kcal0.1g0.1g0.1g0g
Maustepippuri, annos 1g0.1g0kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 4.7g3.6kcal0.1g0.7g0g0g
Kantarelli eli keltavahvero7g1.4kcal0.2g0.1g0g0.1g
Purjosipuli1.2g0.2kcal0g0g0g0g
Lenkkimakkara, keskiarvo 9g22kcal0.9g0.7g1.7g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Persilja0.7g0.1kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana165g63kcal2.6g4.6g3.6g0.8g
Valittu annoskoko83g32kcal1.3g2.3g1.8g0.4g
Annoskoko puolitettuna41g16kcal0.7g1.2g0.9g0.2g
Arvot/100g100g38kcal1.6g2.8g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436638