Nakkikeitto

Kuori ja pilko perunat (n. 4 isoa) ja porkkanat (2kpl) ja pala lanttua.

Laita ne keitinveteen.

Kaada joukkoon tölkillinen tomaattimurskaa.

Mausta lihaliemikuutiolla (tai kahdella) ja voit makusi mukaan maustaa nesteen vielä esim.

mustapippurilla, cayennepippurilla, valkosipulijauheella ja yrttimausteilla.

Kattilan kiehuessa pilko nakit (10 kpl) pienehköiksi paloiksi ja pilko kaksi sipulia.

Laita nakit ja sipuli ruskistumaan paistinpannuun (öljyä vähän joukkoon).

Anna niiden ruskistua n. 10-15 min ja kääntele niitä siten että ruskistuvat sopivasti (eivätkä jää vaaleiksi tai pala pohjaan).

Ota pannu pois levyltä kun se on valmis.

Kun keitto on kiehunut noin 20 minuuttia siihen lisätään pussillinen keittovihanneksia.

Odotetaan että lämmin vesi sulattaa ne ja tämän jälkeen vielä vähän herne-maissi-paprikaa joukkoon.

Kun Keitto on täysin valmis siihen kaadetaan kattilalla olleet nakit ja sipulit.

Keiton annetaan hautua n. 10 min jonka jälkeen se on valmis nautittabaksi.

Tristan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)5.5g15kcal0.5g1g1g0g
Tomaattimurska 400g tölkki (Euroshopper), annos 400g200g37kcal2g6.8g0.2g0g
Lanttu25g6.3kcal0.3g1.2g0.1g0.5g
Hernemaissipaprika Pirkka 200g50g35kcal2g5.5g0.4g0g
KEITTOJUURES Apetit pakaste100g26kcal0.9g4.8g0.3g2.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g60g17kcal0.4g3.6g0.1g1.5g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Peruna (vanha, kuorittu)200g164kcal3.6g35.2g0.2g2g
Nakki, Popsi kevyt 10 (HK)150g270kcal16.5g8.3g19.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1681g1167kcal53.8g137.6g43.8g14.4g
Valittu annoskoko841g584kcal26.9g68.8g21.9g7.2g
Annoskoko puolitettuna420g292kcal13.5g34.4g11g3.6g
Arvot/100g100g69kcal3.2g8.2g2.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=48823