Poronkäristys lapin malliin

Laita valurautapata levylle lämpeämään.

Kuumenna pata ja lisää sitten silava.

Anna silavan ruskistua ja lisää sitten voi ja jäinen liha.

Ruskista liha.

Lisää sipuli, pippuri, suola ja vesi.

Anna lihan hautua hiljalleen poristen.

Tarkista maku.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 286 grammaa

Suopursu54
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha26g33kcal5.6g0g1.2g0g
Voi 40% rasvaa 2.6g10kcal0g0.1g1.1g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.5kcal0.2g0.6g0g0.2g
Mustapippuri 0.6g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 42g0kcal0g0g0g0g
Pekoni, raaka (Pirkka), annos 50g4.7g13kcal0.7g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana179g122kcal13.2g1.8g6.8g0.8g
Valittu annoskoko89g61kcal6.6g0.9g3.4g0.4g
Annoskoko puolitettuna45g31kcal3.3g0.5g1.7g0.2g
Arvot/100g100g69kcal7.4g1g3.8g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=157585