Moussaka (munakoiso ja naudanpaistijauheliha)

400 g naudanpaistijauhelihaa
3 kpl valkosipulinkynsiä (tai yksi yksikyntinen)
suolaa
pippuria
500 g tomaattimurskaa, Pirkka
140 g sipulikuutiota, Apetit (tai 1-2 sipulia)
7 dl kevytmaitoa
5 rkl vehnäjauhoja, Anni Helena
1 munakoiso (n. 350 g)

Paista jauheliha, lisää sipuli, valkosipuli ja mausteet ja lopuksi tomaattimurska.

Anna hautua hetki.

Kuumenna osa maidosta (6 dl) hämmentäen kiehuvaksi, sekoita loppuun kylmään maitoon (1 dl) vehnäjauhot tasaisesti ja lisää kuumenettuun osaan, edelleen hämmentäen.

Sekoita, kunnes kastike on suurustunut.

Laita lihakastike, maitokastike ja n. 1 cm:n paksuiset munakoisoviipaleet kerroksittain vuokaan (liha-maito-munakoiso -> jätä maitokastike päällimmäiseksi).

Kypsennä paistosta 200 asteisessa uunissa n. 40 min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1083 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt (Valio) 200ml3.2g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Pirkka Tomaattimurska 500g2.3g0.7kcal0g0.1g0g0g
Munakoiso1.6g0.3kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl0.3g0.9kcal0g0.2g0g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Sipulikuutiot Apetit0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)1.8g3kcal0.3g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g13kcal0.8g1g0.4g0g
Valittu annoskoko10g7kcal0.4g0.5g0.2g0g
Annoskoko puolitettuna5g3kcal0.2g0.3g0.1g0g
Arvot/100g100g68kcal4g5.1g2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23254