Kirjolohiwokki

Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.

(Huom.

ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.

Sekoittele.

Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.

Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.

Sekoittelele.

Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.

Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.

Sekoittele.

Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.

Valmista on, kun lohi on kypsää.

Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 135g47kcal6.2g2.6g0.4g3.4g
Porkkana 68g22kcal0.4g3.8g0.1g1.7g
Sipuli (kuorittu)68g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Purjosipuli 146g34kcal2.6g3.5g0.3g3.1g
Kirjolohifile169g280kcal28.2g0g18.6g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 51g448kcal0g0g50.6g0g
Selleri, annos 50g68g9kcal0.7g2g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso2.3g6.3kcal0.2g1.1g0.1g0g
Fenkoli, annos 100g113g35kcal1.4g8.2g0.2g3.5g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 56g12kcal0.2g0.9g0g0.1g
Tilli, tuore 34g10kcal1.2g0.3g0.3g0.7g
Valkosipuli 5.6g6.1kcal0.4g0.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1827g1856kcal84.8g53g141.4g27.4g
Valittu annoskoko914g928kcal42.4g26.5g70.7g13.7g
Annoskoko puolitettuna457g464kcal21.2g13.3g35.4g6.9g
Arvot/100g100g102kcal4.6g2.9g7.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=264177